Udržujte poriadok na kuchynskej linke

Poznáte to určite aj vy, idete variť no na kuchynskej linke je toľko vecí, že nemáte ani miesto na krájanie cibule. To je však chyba a často je to vašim pričinením. Nechávate na linke veci, ktoré tam nemajú čo hľadať. Načo potom toľko skríň a špajza, keď na linke je hotové skladisko?

Udržujte poriadok na kuchynskej linke
Udržujte poriadok na kuchynskej linke

Na kuchynskej linke preto nechajte iba nevyhnutné predmety pre denné používanie. Všetko ostatné uložte do priečinkov, regálov a skríň, veď na to ich máte, práve na tie veci, ktoré nepotrebujete denne alebo niekoľkokrát do dňa. Pozor však na to, čo, ako a kam odkladáte, majte v tom systém a určite to časom, keď budete niečo variť, oceníte.

Ak už však odkladáte, tak pokrievky s hrncami, naberačky, varešky a lopárik ku nožom, lyžičky a vidličky ku príboru, hlboké taniere v blízkosti plytkých. Týmto spôsobom nájdete všetko, čo potrebujete pekne pri sebe. Vhodné je mať v kuchyni sektory pre jednotlivé zariadenie a vybavenie kuchyne.